Wednesday, July 28, 2010

Branzica de vaci facuta in casa




  • 1 litru lapte

  • 3 lingurite iaurt

  • 2 lingurite zeama de lamaie


Am pus intr-un vas laptele, am adaugat 3 lingurite de iaurt, am amestecat si am pus pe foc mediu. Am adaugat zeama de lamaie amestecand din cand in cand. Cand s-a separat bine, am trecut totul printr-un tifon si am lasat a scurs aproximativ 20 de minute.

Am obtinut cam 100 gr de branzica.





Reteta incercata si adorata de Sophia de Laura

2 comments:

  1. Eu fac branza acasa pentru papanasi, ca noi am depasit vremea bebelusiei...si nici aici nu se gaseste branza de vaci. Eu fac din 3 l de lapte si unul de kefir rusesc(am primit reteta de la o rusoaica), le pun pe foc pana dau un clocot. Il las sa se raceasca in oala si apoi il strecor. Iese in jur de 500-700 g de branza, n-am cantarit.

    Pup, bine ai venit in lumea blogarelii :).

    ReplyDelete
  2. Multumesc frumos pentru primire si pentru reteta!
    Chiar se intampla sa am in frigider kefir, maine incerc branzica dupa reteta ta.

    ReplyDelete