- 1 litru lapte
- 3 lingurite iaurt
- 2 lingurite zeama de lamaie
Am pus intr-un vas laptele, am adaugat 3 lingurite de iaurt, am amestecat si am pus pe foc mediu. Am adaugat zeama de lamaie amestecand din cand in cand. Cand s-a separat bine, am trecut totul printr-un tifon si am lasat a scurs aproximativ 20 de minute.
Am obtinut cam 100 gr de branzica.
Reteta incercata si adorata de Sophia de Laura
Eu fac branza acasa pentru papanasi, ca noi am depasit vremea bebelusiei...si nici aici nu se gaseste branza de vaci. Eu fac din 3 l de lapte si unul de kefir rusesc(am primit reteta de la o rusoaica), le pun pe foc pana dau un clocot. Il las sa se raceasca in oala si apoi il strecor. Iese in jur de 500-700 g de branza, n-am cantarit.
ReplyDeletePup, bine ai venit in lumea blogarelii :).
Multumesc frumos pentru primire si pentru reteta!
ReplyDeleteChiar se intampla sa am in frigider kefir, maine incerc branzica dupa reteta ta.